Начало » Хостинг и домейни » Качване на сайт през FTP с FileZilla
Качване на сайт през FTP с FileZilla
Потребителят е извън линияPaTaTyu
Тема: Качване на сайт през FTP с FileZilla » 17.03.2019г. в 16:57:22ч. #0
 • Контакти: KpuTuk#4751 Изпрати лично съобщение до "PaTaTyu"
Източник: SuperHosting.BG

Качването на файлове и директории през FTP е един от най-бързите и лесни начини за качване на сайт в хостинг акаунта.

За връзка с хостинг сървъра през FTP може да се използва специален FTP клиент (програма), която се инсталира на вашето устройство.
Един много известен и използван FTP клиент е FileZilla.

FTP клиентът FileZilla е с отворен код, безплатен и можете да го свалите от официалния му уеб сайт ТУК.

https://help.superhosting.bg/wp-content/uploads/images/ftp-upload-files-filezilla-hosting-account-menu-02-1.png

След като FileZilla е инсталиран на вашето устройство, за да се свържете с хостинг акаунта, стартирайте клиента през иконата му.

За свързването първо ще е нужно да се създаде Нова връзка през Манипулатор на връзки.

Достъпете от менюто на FileZilla - Файл » Манипулатор връзки.

Манипулаторът на връзки може да се стартира и чрез клавишна комбинация Ctrl+S.

За да създадете нова връзка, изберете Нова връзка (1) и попълнете име за новата връзка (2).

https://help.superhosting.bg/wp-content/uploads/images/ftp-upload-files-filezilla-hosting-account-site-manager-new-site-02-1.png

След като връзката е създадена, ще можете да променяте местоположението й в дървото от папки, като я дръпнете и пуснете на друго място, в друга папка или директно в Моите връзки.

В манипулатора можете да групирате връзките в отделни папки.

Продължете с настройките в десния панел на връзката.

(1) Хост: за хост можете да въведете името на вашия домейн напр.: mysite.com или ftp.mysite.com или IP адреса/името на сървъра, на който се намира вашия хостинг акаунт.

https://help.superhosting.bg/wp-content/uploads/images/ftp-upload-files-filezilla-hosting-account-site-manager-new-site-settings-01.png

(2) Порт: ако е избран (3) Протокол FTP - Протокол за пренос на файлове може да въведете порт 21. Ако е избран протокол SFTP - SSH File Transfer Protocol, трябва да въведете порт 1022.

(3) Протокол: по подразбиране трябва да е избран FTP - Протокол за пренос на файлове, ако не е, изберете го.

(4) Криптиране: по подразбиране трябва да е избрано Use explicit FTP over TLS if available, ако не е, изберете го (за да се ползва сигурна връзка със сървъра).

Quote
Имайте предвид, че след като завършите настройката и кликнете на Свързване, ще се появи нотификация за сертификата, при която трябва да маркирате Доверяване на сертификата при бъдещи сесии и да потвърдите с OK.

(5) Тип удостоверяване: Изберете Нормално.

(6) Потребител: Можете да използвате основния FTP потребител за хостинг акаунта или допълнително създаден през cPanel FTP акаунт.

(7) Парола: Паролата за FTP потребителя.

Може да ползвате данните, които сте получили при създаването на хостинг акаунта.

(8) Свързване: След като сте въвели всички данни, натиснете бутона "Свързване". Ако всички данни са въведени коректно в прозореца вдясно (2) ще видите директориите на вашия хостинг акаунт на сървъра.

За да се зарежда вашият уеб сайт при изписването на неговото име в уеб браузър, е необходимо да поставите файловете, от които той се състои, в директорията public_html. За да направите това, просто маркирайте файловете от твърдия диск на вашето устройство (прозорецът в ляво - 3) и ги копирайте в директорията public_html (4). С тази процедура качването на вашия сайт завършва и той вече е видим от всяко устройство, което има достъп до интернет.

https://help.superhosting.bg/wp-content/uploads/images/ftp-upload-files-filezilla-hosting-account-upload-download-files-02.png

(1) Местни: В прозореца, който се намира в ляво, е необходимо да стигнете до вашите файлове/директории, намиращи се локално на вашият компютър, които желаете да качите на сървъра.
Можете да намерите вашите файлове, които ще качите, директно и през прозорец (3).

(2) Отдалечени: В този прозорец се вижда съдържанието на вашия хостинг акаунт на сървъра.
Необходимо е да изберете/отворите директория public_html.

(3) В този прозорец се вижда съдържанието на вашия компютър (в случая на директория "mysite&quot:wink:. Може да изберете (Crtl+A) всички директории и файлове и да ги качите на сървъра.

Качването може да извършите или като издърпате дадения файл/директория в десния прозорец (сървъра) или като натиснете десният бутон на мишката върху маркиран файл/директория и от менюто изберете Качване.

По същия начин можете и да сваляте съдържание от сървъра - локално на вашия компютър.

(4) В директорията public_html ще видите няколко директории и файлове. Файлът index.html, който се намира по подразбиране в тази директория, може да се изтрие или преименува.

Quote
Бележка: Ако акаунтът е новосъздаден, в директорията public_html се намира файл index.html, чрез който се визуализира информацията "Този домейн е резервиран за клиент на MyHostingCompany.BG..." Преди да качите файловете, от които е изграден вашият сайт, трябва да изтриете или преименувате файла index.html.

Последна промяна от PaTaTyu на 17.03.2019, 16:59:17 pm, променена общо 1 път/и
Signature from » PaTaTyu «

 •  Приятелски Банери Скрий


 •  CS Global Offensive

 •  Списък с членовете Скрий
 • Последно регистриран: mimoskif
  Кой е на линия: Няма потребители през последните 10 минути.
  Общо на линия:
  Админи: 0
  Потребители: 0
  Гости: 15
  Общо на линия: 15